DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


COMUNICAT


Prin sentința penală nr. 9 din 19.01.2023, definitivă prin neapelare la data de 14.02.2023 Tribunalul Olt admite acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat de Direcția Națională Anticorupție - Serviciul teritorial Craiova cu inculpatul PARASCHIV VALENTIN, la data faptelor ofițer de poliție judiciară în cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului (I.P.J.) Olt – Serviciul Rutier și îl condamnă pe acesta la o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani și 6 luni și interzicerea, pe o perioadă de 3 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, de a ocupa o funcție de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public și de a ocupa funcția de ofițer de poliție la Serviciul Rutier și implicit să nu mai aibă atribuții în supravegherea și asigurarea respectării legii cu privire la circulația pe drumurile publice și desfășurarea de activități de cercetare penală de care s-a folosit, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență, în formă continuată și favorizarea făptuitorului.
Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 90 de zile, în cadrul Consiliului Local al mun. Slatina – Direcția Administrare Patrimoniu sau în cadrul Primăriei din com. Găneasa, ambele din jud. Olt.
Dispune confiscarea specială de la inculpatul Paraschiv Valentin a sumei de 2.000 lei, dobândită prin săvârșirea infracțiunii.
Obligă pe inculpatul Paraschiv Valentin la plata sumei de 2.500 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat.

DEFINITIVĂ

Acordul de recunoaștere a vinovăției și dosarul aferent a fost înaintat în instanță de către Direcția Națională Anticorupție - Serviciul teritorial Craiova în data de 06 octombrie 2022, vezi comunicatul nr. 964/VIII/3 din data de 03 noiembrie 2022 (comunicatul nr. 1).

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 03 noiembrie 2022