DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 1462/A din 04.09.2023, Curtea de Apel București admite acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat de Direcția Națională Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție cu inculpatul L.C. și îl condamnă pe acesta la o pedeapsă de 2 ani și 6 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani și interzicerea, pe o perioadă de 5 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de influență și spălare a banilor.
Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 120 de zile la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecție a Copilului Sector 4 sau Direcția Generală de Asistență Socială și Protecție a Copilului Sector 5.
Dispune restituirea către SC D.C. SRL a sumei de 294.275,10 lei, reprezentând contravaloarea facturii din 30.12.2022, restituire ce se va realiza de către ANABI în contul societății comerciale, din suma de 319.276 lei virată de inculpat.
Dispune comunicarea hotărârii judecătorești rămasă definitivă către ANABI pentru a da curs dispoziției de restituire.
Hotărârea judecătorească definitivă privind infracțiunea de spălare a banilor se comunică Oficiului Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor.
Obligă inculpatul la plata sumei de 2.000 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat.

DEFINITIVĂ

Acordul de recunoaștere a vinovăției și dosarul aferent au fost înaintate în instanță de către Direcția Națională Anticorupție - Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție în data de 18 mai 2023, vezi comunicatul nr. 608/VIII/3 din data de 24 mai 2023.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 24 mai 2023