DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 50 din 31.05.2023, Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât condamnarea inculpatului EVA EMILIAN, la data faptelor procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași, la o pedeapsă de 2 ani și 11 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 4 ani, plata unei amenzi penale în cuantum de 12.000 lei și interzicerea, pe o perioadă de 2 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, de a ocupa o funcție de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public și de a ocupa funcția, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfășura activitatea de care s-a folosit, pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită, efectuare de operațiuni financiare ca acte de comerț incompatibile cu funcția în scopul obținerii pentru sine de bani, bunuri, ori alte foloase necuvenite și fals în declarații.
Dispune achitarea inculpaților EVA BIANCA MĂDĂLINA și EVA IOAN, pentru infracțiunile reținute în sarcina lor, întrucât faptele nu sunt prevăzute de legea penală ori nu au fost săvârșite cu vinovăția prevăzută de lege.
Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul Eva Emilian va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 120 de zile, în cadrul Consiliului Local Iași – Direcția de Asistență Comunitară sau în cadrul Consiliului Local Iași – Direcția Exploatare Patrimoniu.
Dispune confiscarea de la inculpatul Eva Emilian sumele de 18.400 euro echivalent în lei la cursul BNR și 2.700 lei.
Dispune confiscarea de la inculpatul Emilian Eva a 13 tablouri, lăsate în custodia Muzeului Național de Artă al României.
Obligă inculpatul Emilian Eva la plata către stat a sumei de 10.500 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.

DEFINITIVĂ

Inculpatul a fost trimis în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Secția de combatere a corupției la data de 28 septembrie 2015, vezi comunicatul nr. 1522/VIII/3 din data de 29 septembrie 2015.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 29 septembrie 2015