increase font sizedecrease font size | | 

Direcția Națională Anticorupție

MINISTERUL PUBLIC

PARCHETUL

DE PE LÂNGĂ

ÎNALTA CURTE DE CASAȚIE ȘI JUSTIȚIE

 
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


SINTEZĂ CONDAMNĂRI FEBRUARIE ȘI MARTIE


În lunile februarie și martie 2023, în dosarele de corupție instrumentate de D.N.A. au fost condamnați 68 inculpați prin 48 hotărâri judecătorești definitive, pentru infracțiuni de luare și dare de mită, trafic de influență, abuz în serviciu, fraudarea fondurilor europene etc.
Pedepsele dispuse de judecători față de cei 68 inculpați variază între 9 ani cu închisoare și 1 an cu amânarea aplicării pedepsei.
Printre cei condamnați definitiv se află: un senator, un deputat, un primar oraș, un șef IPJ, un director CFR Călători, trei ofițeri de poliție, un avocat, un medic veterinar, 17 funcționari publici și mai mulți administratori ai unor societăți comerciale.
Detalii se regăsesc pe pagina de Internet, la adresa www.pna.ro , secțiunea „Comunicate – hotărâri definitive de condamnare”.
Având în vedere că, în multe cazuri, între pronunțarea deciziilor, motivarea acestora și transmiterea acestor decizii de către instanțele de judecată, în format electronic, se înregistrează o anumită diferență de timp, D.N.A. a decis publicarea unor informări cu privire la soluțiile de condamnare definitive, la momentul pronunțării acestora, sub formă de comunicate de presă.
În acest fel, D.N.A. răspunde cerinței de informare a opiniei publice asupra întregului proces penal în cazuri de mare corupție, inclusiv asupra finalității dosarelor trimise spre judecare.BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.