DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ
15 aprilie 2009
Nr. 93/VIII/3

COMUNICAT

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatei ION MIHAELA în sarcina căreia s-au reţinut trei infracţiuni de înşelăciune (din care două în formă continuată) şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:

În perioada noiembrie 2005-august 2007, inculpata Ion Mihaela, în calitate de agent de asigurare al S.C. ALLIANZ ŢIRIAC ASIGURĂRI S.A., printr-o complexă acţiune de inducere în eroare, prin folosirea unor mijloace frauduloase, a obţinut pentru sine, în mod injust, sumele de 2.799.244 euro, 11.900 USD şi 70.000 RON, fiind înşelate un număr de 109 persoane. De asemenea, în perioada ianuarie-noiembrie 2008, în aceeaşi modalitate, a obţinut pentru sine, în mod injust, suma de 25.500 euro de la alte două persoane.
În concret, inculpata Ion Mihaela a vândut persoanelor respective un produs financiar fictiv tip asigurare –investiţie, modificând totodată unele caracteristici ale acestui produs pentru a crea aparenţa garantării unor randamente de peste 100% pe an.
Pentru a câştiga încrederea investitorilor, în realizarea activităţii infracţionale, inculpata s-a folosit de renumele SC Allianz Tiriac Asigurări prin utilizarea unor înscrisuri care purtau însemnele formale ale societăţii, precum şi chitanţe, extrase de cont, formulare tip poliţe de asigurare care atestau în mod nereal obţinerea unor sume de bani ca urmare a investiţiilor făcute.

La data de 17 martie 2009, inculpata a fost reţinută de procurorii anticorupţie pe o perioadă de 24 de ore, iar la data de 18 martie 2009, Tribunalul Municipiului Bucureşti a dispus arestarea acesteia pe o perioadă de 29 de zile.
Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Bucureşti.
Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE


Alte legături de la această informație

comunicate-hotărâri de condamnare din 04 iunie 2014