DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ
25 martie 2009
Nr. 75/VIII/3

COMUNICAT

Având în vedere numeroasele solicitări din partea reprezentanţilor mass media, Biroul de Informare şi Relaţii Publice este abilitat să facă următoarele precizări:
La data de 24 martie 2009, procurorii anticorupţie au luat măsura reţinerii pe termen de 24 de ore a următoarelor persoane:

ALECU IOAN NICULAE, fost rector al Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată;
POPOVICIU GABRIEL AUREL, în sarcina căruia s-a reţinut complicitate la infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice cu consecinţe deosebit de grave;
ŞERBAN ILIE CORNEL, directorul Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă din cadrul M.A.I., în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile de favorizare a infractorului şi folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii şi permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, în scopul obţinerii pentru sine de foloase;
PITCOVICI PETRU, şeful Diviziei Operaţiuni din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie din cadrul M.A.I., în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de favorizare a infractorului.

Învinuiţilor li s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală.
Având în vedere stadiul anchetei, mai multe informaţii nu putem oferi în acest moment, în conformitate cu prevederile art. 12 alin.1 lit. e, f din Legea 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public.
Facem precizarea că începerea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE