DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 175/A din 26.01.2023, Curtea de Apel București a hotărât următoarele:
1. Condamnă pe inculpatul VIERU ALIN, director general al Administrației Domeniului Public (A.D.P.) Sector 1 București la o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 4 ani și interzicerea, pe o perioadă de 5 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, de a ocupa o funcție de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public și de a ocupa funcția de director general, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită.
2. Stabilește față de inculpata GAGU ANCA-MARIA, șef al Serviciului Juridic din cadrul A.D.P. Sector 1 București o pedeapsă de un an și 2 luni închisoare cu amânarea aplicării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de mărturie mincinoasă.
Dispune achitarea inculpatului CHIRVASĂ VIOREL-DANIEL, pentru infracțiunea reținută în sarcina sa, întrucât fapta nu este prevăzută de legea penală.
Pe parcursul termenului de supraveghere inculpatul Vieru Alin va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 90 de zile, la Adăpostul de câini comunitari al Poliției Locale Sector 1 sau la Administrația Domeniului Public Sector 1 București.
Pe parcursul termenului de supraveghere inculpata Gagu Anca-Maria va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 45 de zile lucrătoare, în cadrul Fundației pentru Promovarea Sancțiunilor Comunitare București sau Direcția Piețe și Gestionarea Activității Comerciale Sector 4 București.
Obligă inculpatul Vieru Alin la plata sumei de 15.000 lei, inculpatul Chirvasă Viorel-Daniel la plata sumei de 9.500 lei și inculpata Gagu Anca-Maria la plata sumei de 4.500 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de statul român.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Secția de combatere a corupției la data de 08 martie 2018, vezi comunicatul nr. 210/VIII/3 din data de 12 martie 2018.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 12 martie 2018