DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 11/A din 12.01.2023, Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât următoarele:
1. Condamnă pe inculpatul M.A. la o pedeapsă de un an și 6 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită.
2. Condamnă pe inculpații D.M.E. și E.I. la câte o pedeapsă de 2 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită.
3. Condamnă pe inculpații H.I.B., T.V. și B.C. la câte o pedeapsă de un an și 4 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită.
În cazul inculpatului M.A., instanța a ținut cont la stabilirea pedepsei, de prevederile articolului privind acordul de recunoaștere a vinovăției, potrivit căruia, în caz de condamnare sau amânare a aplicării pedepsei, limitele de pedeapsă prevăzute de lege în cazul pedepsei închisorii se reduc cu o treime, iar în cazul pedepsei amenzii, cu o pătrime.
Dispune achitarea inculpatului U.G. pentru infracțiunea reținută în sarcina sa, întrucât nu există probe că o persoană a săvârșit infracțiunea.
Pe parcursul termenului de supraveghere cei șase inculpați vor presta fiecare câte o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 60 de zile, în cadrul Primăriei mun. Botoșani sau în cadrul DGASPC Botoșani, în cadrul Primăriei comunei Dumbrava Roșie jud. Neamț sau în cadrul com. Săvinești jud. Neamț, în cadrul Primăriei com. Piatra Șoimului sau în cadrul Primăriei com. Roznov, jud. Neamț, în cadrul Primăriei orașului Târgu Neamț, în cadrul Primăriei mun. Piatra Neamț sau în cadrul DGASPC Neamț, în cadrul Primăriei mun. Roman sau în cadrul DGASPC Neamț.
Obligă pe fiecare dintre cei șase inculpați să plătească statului suma de 1.500 lei cu titlu de cheltuieli judiciare.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Bacău la data de 30 decembrie 2016, vezi comunicatul nr. 6/VIII/3 din data de 03 ianuarie 2017.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 03 ianuarie 2017