DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 7 din 11.01.2023, Curtea de Apel Târgu Mureș a hotărât următoarele:
1. Condamnă pe inculpatul BRATANOVICI CRISTIAN, la data faptei director general adjunct al Administrației Naționale Apele Române la o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 4 ani și interzicerea, pe o perioadă de 5 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită.
2. Condamnă pe inculpatul C.S.E. la o pedeapsă de 2 ani și 9 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani și 3 luni și interzicerea, pe o perioadă de 3 ani și 3 luni de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și de a ocupa funcția de administrator al unei societăți comerciale, pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită.
3. Condamnă pe inculpata B.V. la o pedeapsă de 2 ani și 3 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani și interzicerea, pe o perioadă de 3 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și de a ocupa funcția de administrator al unei societăți comerciale, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la dare de mită.
Pe parcursul termenului de supraveghere inculpatul Bratanovici Cristian va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 120 de zile, în cadrul Inspectoratului Județean în Construcții Mureș sau în cadrul Serviciului Județean de Ambulanță Mureș.
Pe parcursul termenului de supraveghere inculpații C.S.E. și B.V. vor presta fiecare câte o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 70 de zile, în cadrul Universității Oradea sau în cadrul Bibliotecii Județene Gheorghe Șincai Bihor Oradea.
Stabilește în sarcina celor trei inculpați obligația de a nu părăsi teritoriul României decât cu încuviințarea instanței.
Dispune confiscarea specială de la inculpatul Bratanovici Cristian a sumei de 100.000 lei primite cu titlul de mită.
Obligă pe fiecare dintre cei trei inculpați să plătească statului suma de 800 lei cu titlu de cheltuieli judiciare.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Bacău la data de 30 iunie 2020, vezi comunicatul nr. 386/VIII/3 din data de 02 iulie 2020.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 02 iulie 2020