DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


COMUNICAT


În luna septembrie și octombrie 2022, în dosarele de corupție instrumentate de D.N.A. au fost condamnați 60 inculpați prin 49 hotărâri judecătorești definitive, pentru infracțiuni de luare și dare de mită, trafic de influență, abuz în serviciu, fraudarea fondurilor europene etc.
Printre cei condamnați definitiv se află un trezorier de partid, un comisar de poliție, 3 controlori vamali, un preot, un avocat, 2 funcționari publici, un primar comună, un director cadastru, un director executiv primărie de oraș, 3 funcționari ai unor autorități locale.
Pedepsele dispuse de judecători față de cei 60 inculpați variază între 6 ani închisoare și 1 an cu amânarea aplicării pedepsei.
Detalii se regăsesc pe pagina de Internet, la adresa www.pna.ro , secțiunea „Comunicate – hotărâri definitive de condamnare”.
Având în vedere că, în multe cazuri, între pronunțarea deciziilor, motivarea acestora și transmiterea acestor decizii de către instanțele de judecată, în format electronic, se înregistrează o anumită diferență de timp, D.N.A. a decis publicarea unor informări cu privire la soluțiile de condamnare definitive, la momentul pronunțării acestora, sub formă de comunicate de presă.
În acest fel, D.N.A. răspunde cerinței de informare a opiniei publice asupra întregului proces penal în cazuri de mare corupție, inclusiv asupra finalității dosarelor trimise spre judecare.


BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.