DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 1186 din 06.10.2022, Curtea de Apel Cluj admite acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat de Direcția Națională Anticorupție - Serviciul teritorial Cluj cu inculpatul L.V.T. și îl condamnă pe acesta la o pedeapsă de 3 ani și 6 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 5 ani și interzicerea, pe o perioadă de 2 ani de la executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice și de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la evaziune fiscală în formă continuată.
Lasă nesoluționată acțiunea civilă exercitată de către partea civilă, Agenția Națională de Administrare Fiscală - Administrația Județeană a Finanțelor Publice Cluj.
Obligă inculpatul la plata sumei de 800 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat.

DEFINITIVĂ

Acordul de recunoaștere a vinovăției și dosarul aferent au fost înaintate în instanță de către Direcția Națională Anticorupție - Serviciul teritorial Cluj la data de 08 martie 2022, vezi comunicatul nr. 330/VIII/3 din data de 06 aprilie 2022 (comunicatul nr. 13).

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 06 aprilie 2022