DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 316 din 24.03.2020, Curtea de Apel Timișoara a hotărât următoarele:
1. Condamnă pe inculpatul PERCEA GHEORGHE, la data faptelor primar al comunei Ciclova Română, județul Caraș Severin, la o pedeapsă de 5 ani închisoare și interzicerea, atât în timpul cât și pe o perioadă de 5 ani de la executarea pedepsei închisorii, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, de a ocupa funcția de primar și de a ocupa o funcție de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public, pentru săvârșirea infracțiunilor de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată și complicitate la folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată.
2. Condamnă pe inculpații CHINCIA NATALIA, CHINCIA IOAN NICOLAE, NEGREA LIVIU COSMIN și BALINT-COPĂCEAN DIMITRIE-DANIEL, la câte o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani și interzicerea, pe o perioadă de 3 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată.
Dispune achitarea inculpatului BORZA NICOLAE, pentru infracțiunea reținută în sarcina lui, întrucât nu există probe că o persoană a săvârșit infracțiunea.
Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpații Chincia Natalia, Chincia Ioan Nicolae, Negrea Liviu Cosmin și Balint-Copăcean Dimitrie-Daniel vor presta fiecare câte o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 60 de zile, primii doi în cadrul Primăriei comunei Păltiniș sau în cadrul Inspectoratului școlar al județului Caraș Severin, al treilea în cadrul Primăriei comunei Sacu sau în cadrul Inspectoratului școlar al județului Caraș Severin, iar ultimul în cadrul Primăriei comunei Slatina Timiș sau în cadrul Inspectoratului școlar al județului Caraș Severin.
Dispune desființarea totală a înscrisurilor falsificate.
Obligă inculpații la plata despăgubirilor civile către partea civilă, Agenția de Plăți și Intervenție în Agricultură (A.P.I.A.), a următoarelor sume la care se adaugă accesoriile fiscale prevăzute de legislația în vigoare, calculate de la data efectuării plății de către partea civilă până data achitării integrale a debitului principal, după cum urmează:
- inculpatul Percea Gheorghe, la plata sumei de 1.862.839,37 lei;
- inculpatul Percea Gheorghe, în solidar cu inculpata Chincia Natalia, la plata sumei de 1.497.132,06 lei;
- inculpatul Percea Gheorghe, în solidar cu inculpatul Chincia Ioan, la plata sumei de 504.573 lei;
- inculpatul Percea Gheorghe, în solidar cu inculpatul Negrea Liviu Cosmin, la plata sumei de 215.502,26 lei;
- inculpatul Percea Gheorghe, în solidar cu inculpatul Balint Copăcean Dimitrie Daniel, la plata sumei de 870.290,11 lei.
Obligă fiecare dintre inculpații Percea Gheorghe, Chincia Ioan Nicolae, Negrea Liviu Cosmin, Balint-Copăcean Dimitrie Daniel și Borza Nicolae la plata sumei de câte 4.000 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Timișoara la data de 05 martie 2018, vezi comunicatul nr. 216/VIII/3 din data de 14 martie 2018.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 14 martie 2018