DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ
 România - Direcţia Naţională Anticorupţie - Comunicat 20 februarie 2009
Nr. 33/VIII/3

COMUNICAT

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Cluj efectuează cercetări penale faţă de inculpatul PETRAN IOAN, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de trafic de influenţă în formă continuată.
Din Ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale întocmită de procurori a rezultat că în vara anului 2008, inculpatul Petran Ioan, fie direct, fie prin intermediul inculpaţilor Bica Adrian şi Hapa Itu Costel (arestaţi preventiv în această cauză mediatizată prin comunicatul nr.11/VIII/3 din 3 februarie 2009, afişat pe site-ul www.pna.ro), a solicitat şi primit de la mai multe persoane diferite sume de bani cuprinse între 3.000 şi 7.000 euro pretinzând, în mod nereal, că deţine calitatea de funcţionar în cadrul Primăriei municipiului Cluj Napoca, prin asumarea unei false identităţi, şi că, prin influenţa pe care o are în cadrul instituţiei, îi va ajuta să le fie repartizate locuinţe din fondul locativ de stat, construite în zona Oser din Cluj Napoca. În această modalitate, inculpatul a încasat suma totală de aproximativ 25.000 – 30.000 euro.
La data de 20 februarie 2009, la cererea procurorilor anticorupţie, Tribunalul Cluj a dispus arestarea preventivă a inculpatului Petran Ioan pe termen de 30 de zile.
Având în vedere că inculpatul se sustrage cercetărilor, se vor sesiza organele competente pentru darea în urmărire.
Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE


Alte legături de la această informație

comunicate-hotărâri de condamnare din 23 martie 2010