DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ
13 februarie 2009
Nr. 23/VIII/3

COMUNICAT

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Galaţi efectuează cercetări penale faţă de inculpatul ROŞU VICTOR, administrator la o societate comercială din Galaţi, recidivist, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de trafic de influenţă, în formă continuată.

Din Ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale întocmită de procurori a rezultat că, în perioada ianuarie – februarie 2009, inculpatul a pretins de la mai mulţi denunţători, prin 3 acte materiale săvârşite la scurte intervale de timp, suma de 12.000 euro din care a primit 7.447 euro, pentru a interveni pe lângă o funcţionară din cadrul Primăriei municipiului Galaţi care ar avea drept de decizie în repartizarea de apartamente A.N.L.
Ulterior, în ziua de 12.02.2009 inculpatul a fost prins în flagrant în timp ce a primit o nouă tranşă de bani şi anume suma de 3.000 euro de la un investigator cu identitate reală şi suma de 500 de euro de la o persoană denunţătoare.

La data de 12.02.2009, inculpatul ROŞU VICTOR a fost reţinut de procurorii anticorupţie pe o perioadă de 24 de ore, iar la data de 13 februarie 2009, Tribunalul Galaţi a dispus arestarea preventivă a acestuia pe o perioadă de 29 de zile.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE


Alte legături de la această informație

comunicate-hotărâri de condamnare din 26 iunie 2010