DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 608 din 20.06.2022, Curtea de Apel Bacău a hotărât următoarele:

Condamnă pe inculpata BODEA CARMEN-CARLETA, la data faptei director executiv al Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Bacău, la o pedeapsă de 3 ani și 6 luni închisoare și interzicerea, atât în timpul cât și pe o perioadă de 3 ani de la executarea pedepsei închisorii, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și de a ocupa funcția de director în cadrul direcțiilor din structura Autorității Naționale Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentară Bacău, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită în formă continuată.

Condamnă pe inculpații BOGOS FĂNEL și SCRIPCARU ALEXANDRU la câte o pedeapsă de 2 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani și interzicerea, pe o perioadă de 2 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită.

Dispune achitarea inculpaților Vlad Gheorghiță, Vasiliu Dumitru și Pânzaru Costel, pentru infracțiunile reținute în sarcina lor, întrucât faptele nu sunt prevăzute de legea penală ori nu au fost săvârșite cu vinovăția prevăzută de lege sau nu există probe că o persoană a săvârșit infracțiunea.

Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpații Bogos Fănel și Scripcaru Alexandru vor presta fiecare câte o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare, primul în cadrul Primăriei Comunei Banca, jud. Vaslui sau la Școala Generală din comuna Banca, jud. Vaslui, iar ultimul în cadrul Primăriei Municipiului Onești sau în cadrul D.G.A.S.P.C. Onești, afară de cazul în care datorită stării de sănătate nu pot presta această muncă.
Dispune confiscarea de la inculpata Bodea Carmen a sumei de 9.994 lei și 500 euro primite cu titlu de mită.
Obligă inculpata Bodea Carmen la plata sumei de 7.500 lei, iar pe inculpații Scripcaru Alexandru și Bogos Fănel la plata sumei de câte 2.800 lei fiecare, cu titlul de cheltuieli judiciare către stat.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Serviciul teritorial Bacău la data de 21 aprilie 2016, vezi comunicatul nr. 552/VIII/3 din data de 22 aprilie 2016.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 22 aprilie 2016