DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 358 din 18.05.2022, Curtea de Apel Brașov a hotărât următoarele:

Condamnă pe inculpatul ANDREAȘ VASILE, la data faptei primar al Comunei Sâmbăta de Sus, jud. Brașov, la o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani și interzicerea, pe o perioadă de 4 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial în formă continuată.

Condamnă pe inculpata FOLEA ADRIANA SIMONA, la data faptei contabil în cadrul Primăriei Comunei Sâmbăta de Sus, jud. Brașov, la o pedeapsă de 2 ani și 8 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani și interzicerea, pe o perioadă de 3 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial în formă continuată.

Condamnă pe inculpata ANDREAȘ ELENA, la data faptei administrator al SC Florirex SRL, la o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani și interzicerea, pe o perioadă de 3 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial în formă continuată.

Condamnă pe inculpata ANTINIE ANDREEA, la data faptei administrator al SC Antada Com SRL, la o pedeapsă de 2 ani și 9 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani și interzicerea, pe o perioadă de 3 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial în formă continuată.

Condamnă pe inculpatele SC FLORIREX SRL și SC ANTADA COM SRL la câte o pedeapsă principală constând în plata unei amenzi penale în cuantum de 20.000 lei, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial în formă continuată.

Dispune achitarea inculpatului ANTINIE CIPRIAN NICOLAE, pentru infracțiunile reținute în sarcina sa, întrucât nu există probe că o persoană a săvârșit infracțiunea.

Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpații Andreaș Vasile, Folea Adriana Simona, Andreaș Elena și Antinie Andreea vor presta fiecare câte o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 100 de zile, în cadrul Primăriei Sâmbăta de Sus sau al unei instituții din subordinea Consiliului Local Făgăraș, la alegerea consilierului de probațiune.
Obligă inculpatul Andreaș Vasile, la plata către partea civilă, UAT Sâmbăta de Sus, a sumei de 176.411 lei, reprezentând impozitul pe clădiri datorat și neachitat pentru anii 2008-2010 pentru SC FLORIREX SRL și SC ANTADA COM SRL
Obligă, în solidar, inculpații Andreaș Vasile, Andreaș Elena, SC Florirex SRL și Folea Adriana Simona, la plata către partea civilă, UAT Sâmbăta de Sus, a sumei de 971.581 lei, reprezentând impozitul pe clădiri datorat și neachitat pentru anii 2011-2013 pentru SC Florirex SRL.
Obligă, în solidar, inculpații Andreaș Vasile, Antinie Andreea, SC Antada Com SRL și Folea Adriana Simona, la plata către partea civilă, UAT Sâmbăta de Sus, a sumei de 230.112 lei, reprezentând impozitul pe clădiri datorat și neachitat pentru anii 2011-2013 pentru SC Antada Com SRL.
Dispune desființarea înscrisurilor falsificate.
Obligă pe fiecare dintre cei șase inculpați la plata sumei de 4.000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Serviciul teritorial Brașov la data de 18 mai 2018, vezi comunicatul nr. 484/VIII/3 din data de 08 iunie 2018 (comunicatul nr. 5).

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 08 iunie 2018