increase font sizedecrease font size | | 

Direcția Națională Anticorupție

MINISTERUL PUBLIC

PARCHETUL

DE PE LÂNGĂ

ÎNALTA CURTE DE CASAȚIE ȘI JUSTIȚIE

 
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


COMUNICAT


Prin sentința penală nr. 61 din 01.03.2022, definitivă prin neapelare la data de 04.04.2022, Tribunalul Maramureș admite acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat de Direcția Națională Anticorupție - Serviciul teritorial Cluj cu inculpata B.P. și o condamnă pe aceasta la o pedeapsă de un an și 8 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani și interzicerea, pe o perioadă de un an de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercitarea autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunii de cumpărare de influență.

Prin sentința penală nr. 89 din 12.04.2022, definitivă prin neapelare la data de 27.04.2022, Tribunalul Maramureș admite acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat de Direcția Națională Anticorupție - Serviciul teritorial Cluj cu inculpatul H.G. și îl condamnă pe acesta la o pedeapsă de un an și 8 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani și interzicerea, pe o perioadă de un an de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercitarea autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunii de cumpărare de influență.

Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpații B.P. și H.G. vor presta fiecare câte o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 60 de zile, prima în cadrul Primăriei comunei Șălățig, jud. Sălaj sau a Parohiei ortodoxe Șălățig, jud. Sălaj, iar ultimul în cadrul Primăriei orașului Borșa sau în cadrul Parohiei ortodoxe Borșa.
Obligă pe prima inculpată la plata sumei de 400 lei, iar pe cel de-al doilea inculpat la plata sumei de 800 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat.

DEFINITIVĂ

Acordurile de recunoaștere a vinovăției și dosarele aferente au fost înaintate în instanță de către Direcția Națională Anticorupție - Serviciul teritorial Cluj în data de 24 decembrie 2021, vezi comunicatul nr. 22/VIII/3 din data de 07 ianuarie 2022 (comunicatul nr. 1).

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 07 ianuarie 2022