DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


COMUNICAT


Prin sentința penală nr. 21 din 04.03.2022, definitivă prin neapelare la data de 22.03.2022, Tribunalul Vaslui admite acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat de Direcția Națională Anticorupție - Serviciul teritorial Iași cu inculpatul P.D. și o condamnă pe aceasta la o pedeapsă de 2 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani și interzicerea, pe o perioadă de 2 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea a două infracțiuni de prezentare de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, din care una în formă continuată.
Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpata va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 60 de zile, în cadrul Primăriei comunei Boțești sau în cadrul Primăriei comunei Miclești, afară de cazul în care, din cauza stării de sănătate, nu poate presta această muncă.
Lasă nesoluționată acțiunea civilă exercitată de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură – Centrul Județean Vaslui și Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale.
Menține sechestrul asiguratoriu instituit prin ordonanța din 14.10.2020, asupra bunului imobil aparținând inculpatei (până la concurența sumei de 73.615,87 lei), măsură ce va înceta de drept dacă partea civilă nu introduce acțiune în fața instanței civile în termen de 30 de zile de la rămânerea definitivă a hotărârii.
Obligă inculpata la plata sumei de 750 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat.

DEFINITIVĂ

Acordul de recunoaștere a vinovăției și dosarul aferent au fost înaintate în instanță de către Direcția Națională Anticorupție - Serviciul teritorial Iași la data de 09 decembrie 2021, vezi comunicatul nr. 18/VIII/3 din data de 06 ianuarie 2022 (comunicatul nr. 14).

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 06 ianuarie 2022