DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


COMUNICAT


Prin sentința penală nr. 40 din 11.02.2022, definitivă prin neapelare la data de 09.03.2022, Tribunalul Bacău admite acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat de Direcția Națională Anticorupție – Serviciul teritorial Bacău cu inculpatul A.F. și îl condamnă pe acesta la o pedeapsă de 2 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani și interzicerea, pe o perioadă de 2 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercitarea autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene.

Prin sentința penală nr. 41 din 11.02.2022, definitivă prin neapelare la data de 05.03.2022, Tribunalul Bacău admite acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat de Direcția Națională Anticorupție – Serviciul teritorial Bacău cu inculpata S.C. ALFA EST OIL S.R.L. și o condamnă pe aceasta la pedeapsa principală constând în plata unei amenzi penale în cuantum de 15.000 de lei și pedeapsa complementară a afișării hotărârii de condamnare în extras la sediul inculpatei pentru o perioadă de 2 luni, pentru săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene.

Prin sentințele penale nr. 48 din 18.02.2022, nr. 47 din 18.02.2022 și nr. 64 din 11.02.2022, definitive prin neapelare la datele de 05.03.2022, 08.03.2022 și 02.03.2022, Tribunalul București admite acordurile de recunoaștere a vinovăției încheiate de Direcția Națională Anticorupție - Serviciul teritorial Bacău cu inculpații C.A., C.P.D. și P.V. și îi condamnă pe aceștia la câte o pedeapsă de un an și 6 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani și interzicerea, pe o perioadă de un an și 6 luni de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercitarea autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene.

Prin sentința penală nr. 21 din 31.01.2022, definitivă prin neapelare la data de 08.03.2022, Tribunalul Bacău admite acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat de Direcția Națională Anticorupție – Serviciul teritorial Bacău cu inculpatul T.G. și îl condamnă pe acesta la o pedeapsă de un an și 6 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani și interzicerea, pe o perioadă de un an și 6 luni de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercitarea autorității de stat și de a ocupa funcția, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfășura activitatea de care s-a folosit, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene.

Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpații A.F. și T.G. vor presta fiecare câte o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 60 de zile, în cadrul Primăriei comunei Letea Veche, jud. Bacău sau în cadrul D.G.A.S.P.C. Bacău.
Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpații C.A. și C.P.D. vor presta fiecare câte o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 60 de zile, în cadrul D.G.A.S.P.C. - Centrul de recuperare și reabilitare Comănești sau D.G.A.S.P.C. – Rețeaua de case de tip familial Pietricica Comănești, jud. Bacău.
Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul P.V. va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 60 de zile, în cadrul Primăriei Comănești, sau în cadrul D.G.A.S.P.C. Bacău – Centrul de îngrijire și asistență a persoanelor cu dizabilități Comănești, jud. Bacău, cu excepția cazului în care, din cauza stării de sănătate, nu poate presta această muncă.
Lasă nesoluționată acțiunea civilă formulată de partea civilă Agenția Națională de Ocupare a Forței de Muncă.
Obligă pe inculpații A.F., S.C. Alfa Est Oil S.R.L., C.A. și C.P.D. la plata sumei de 1.500 lei fiecare, pe inculpatul T.G. la plata sumei de 400 lei, iar pe inculpatul P.V. la plata sumei de 200 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat.

DEFINITIVĂ

Acordurile de recunoaștere a vinovăției și dosarele aferente au fost înaintate în instanță de către Direcția Națională Anticorupție - Serviciul teritorial Bacău în data de 20 decembrie 2021, vezi comunicatul nr. 18/VIII/3 din data de 06 ianuarie 2022 (comunicatul nr. 15).

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 06 ianuarie 2022