DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 243 din 09.03.2022, Curtea de Apel București a hotărât următoarele:

Condamnă pe inculpatul TRUȘCĂ NICOLAE, la data faptei administrator al S.C. Sandmayer S.R.L., la o pedeapsă de 5 ani închisoare și interzicerea, atât în timpul cât și pe o perioadă de 3 ani de la executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și de a ocupa funcția de administrator într-o societate comercială, pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală în formă continuată.

Condamnă pe inculpata S.C. SANDMAYER S.R.L. la pedeapsa principală constând în plata unei amenzi penale în cuantum de 400.000 lei și pedeapsa complementară constând în suspendarea activității pe o durată de 7 luni, pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală în formă continuată.

Obligă inculpații, în solidar, la plata către partea civilă, Agenția Națională de Administrare Fiscală – Direcția Generală Juridică, a sumei totale de 9.753.986 lei, sume la care se adaugă obligațiile accesorii de plată aferente debitului principal (dobândă, penalități, majorări datorate în condițiile Codului de procedură fiscală) calculate de la data scadenței și până la data achitării obligaților bugetare principale.
Dispune anularea facturilor fiscale fictive.
Dispune ca o copie de pe dispozitivul hotărârii de condamnare să se comunice către Oficiul Național al Registrului Comerțului.
Obligă pe inculpatul Trușcă Nicolae la plata către stat a sumei de 26.000 lei iar pe inculpata S.C. Sandmayer S.R.L. la plata către stat a sumei de 36.500 lei, cu titlul de cheltuieli judiciare.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție la data de 24 iulie 2019, vezi comunicat nr. 658/VIII/3 din 07 august 2019 (comunicatul nr. 2).

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 07 august 2019