DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 143 din 09.03.2022, Curtea de Apel Alba a hotărât condamnarea inculpatului CIOBOTĂ MARCEL, la data faptelor având calitatea de funcționar public (consilier cu atribuții în compartimentul agricol) în cadrul Primăriei Copșa Mică – județul Sibiu, la o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani și interzicerea, pe o perioadă de 3 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunilor de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene în formă continuată și fals intelectual în formă continuată.
Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 100 de zile, în cadrul Primăriei Moșna, jud. Sibiu sau în cadrul Școlii Gimnaziale „Stephan Ludwig Roth” Moșna.
Obligă inculpatul la plata către partea civilă, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, în sumă de 38.047,25 lei, cu titlu de despăgubiri civile, sumă la care se adaugă dobânzile și penalitățile prevăzute de legislația fiscală, calculate de la data efectuării fiecărei plăți aferente campaniilor 2014, 2015, 2016, 2017, 2018, 2019 și până la data achitării integrale a debitului principal.
Dispune anularea înscrisurilor întocmite în fals.

Obligă inculpatul la plata sumei de 2.860 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.

DEFINITIVĂ

Inculpatul a fost trimis în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Alba-Iulia la data de 16 septembrie 2020, vezi comunicatul nr. 660/VIII/3 din data de 07 octombrie 2020 (comunicatul nr. 3).

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 07 octombrie 2020