DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 97 din 11.02.2022, Curtea de Apel Timișoara a hotărât următoarele:

Condamnă pe inculpata PÎRVULESCU MARIA, la data faptei comisar în cadrul Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea Vest (Timiș), la o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani și interzicerea, pe o perioadă de 2 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, de a ocupa o funcție de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public și de a ocupa funcția, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfășura activitatea de care s-a folosit, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită în formă continuată.

Condamnă pe inculpata ILIAȘ MARINELA, la data faptei comisar în cadrul Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea Vest (Timiș) la o pedeapsă de 2 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani și interzicerea, pe o perioadă de 2 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, de a ocupa o funcție de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public și de a ocupa funcția, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfășura activitatea de care s-a folosit, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită în formă continuată.

Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatele vor presta câte o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 80 de zile fiecare, prima în cadrul Primăriei Giroc sau în cadrul Primăriei Timișoara, iar ultima în cadrul Primăriei Lugoj sau în cadrul Primăriei Timișoara, afară de cazul în care, din cauza stării de sănătate, nu poate presta această muncă.
Dispune confiscarea specială de la inculpata Pîrvulescu Maria a sumei de 1.042 lei, sumă ce a fost indisponibilizată și consemnată pe numele acesteia la bancă.
Obligă inculpatele la plata sumei de 3.500 lei fiecare cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.
Obligă pe inculpata Pîrvulescu Maria la plata sumei de 400 lei reprezentând cheltuieli judiciare parțiale către stat în apel.

DEFINITIVĂ

Inculpatele au fost trimise în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Timișoara la data de 28 octombrie 2019, vezi comunicatul nr. 884/VIII/3 din data de 12 noiembrie 2019 (comunicatul nr. 4).

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 12 noiembrie 2019