DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 108 din 11.02.2022, Curtea de Apel Brașov a hotărât următoarele:

Condamnă pe inculpatul VEZETEU VALENTIN, la data faptei subcomisar de poliție, șeful Serviciului Sistematizări din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București (D.G.P.M.B.) - Brigada Rutieră, la o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 4 ani și interzicerea, pe o perioadă de 5 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și de a ocupa funcția, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfășura activitatea de care s-a folosit pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență.

Condamnă pe inculpatul P.B. la o pedeapsă de 2 ani și 8 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 4 ani și interzicerea, pe o perioadă de 5 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunilor de cumpărare de influență și dare de mită.
Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpații vor presta câte o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 80 de zile fiecare, primul în cadrul în cadrul Primăriei Măgurele sau în cadrul Grădiniței nr. 1 Măgurele, iar ultimul în cadrul Primăriei comunei Popești Leordeni sau în cadrul S.C. Utilpub Prest Eco Serv PPL SRL.
Confiscă de la inculpatul Vezeteu Valentin suma de 1.100 lei, reprezentând contravaloarea folosului material primit de la inculpatul P.B.
Obligă inculpații la plata sumei de 934,42 lei fiecare cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Brașov la data de 13 decembrie 2019, vezi comunicatul nr. 966/VIII/3 din data de 16 decembrie 2019.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 16 decembrie 2019