DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 49/A din 20.01.2022, Curtea de Apel București admite acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat de Direcția Națională Anticorupție - Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție cu inculpatul IORDACHE LAZĂR, la data faptelor vicepreședinte al Agenției Naționale a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale (A.N.M.D.M.) și îl condamnă pe acesta la o pedeapsă de 4 ani închisoare și interzicerea, atât în timpul cât și pe o perioadă de un an de la executarea pedepsei închisorii, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunilor de dare de mită, cumpărare de influență și trafic de influență.
Dispune confiscarea de la inculpat a sumei de 200.000 lei, sumă ce a fost consemnată la bancă conform recipiselor depuse.
Obligă inculpatul la plata sumei de 1.300 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat.

DEFINITIVĂ

Acordul de recunoaștere a vinovăției și dosarul aferent au fost înaintate în instanță de către Direcția Națională Anticorupție - Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție la data de 14 noiembrie 2016, vezi comunicatul nr. 1372/VIII/3 din data de 15 noiembrie 2016.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 15 noiembrie 2016