DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 78/A din 28.01.2022, Curtea de Apel București a hotărât condamnarea inculpatului HABIP AHMET, la data faptei administrator al unei societăți comerciale, la o pedeapsă de 9 ani închisoare și interzicerea, atât în timpul cât și pe o perioadă de 4 ani de la executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și de a ocupa o funcție sau de a exercita o profesie ori de a desfășura o activitate de natura celei de care s-a folosit (de a ocupa funcția de administrator, asociat sau reprezentant legal al unei societăți comerciale), pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală.
Dispune achitarea inculpatei TKACHENKO OLENA, pentru infracțiunea reținută în sarcina sa, întrucât fapta nu a fost săvârșită cu vinovăția prevăzută de lege.
Dispune ca o copie a dispozitivului prezentei hotărâri să fie comunicată Oficiului Național al Registrului Comerțului, la rămânerea definitivă a acesteia.
Obligă inculpatul la plata către partea civilă, Agenția Națională de Administrare Fiscală a sumei de 6.185.568 lei, cu titlu de daune materiale, la care se adaugă obligațiile fiscale accesorii, calculate până la data achitării integrale a debitului.
Obligă inculpatul la plata sumei de 26.000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție la data de 04 aprilie 2016, vezi comunicatul nr. 628/VIII/3 din data de 10 mai 2016 (comunicatul nr. 10).

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 10 mai 2016