increase font sizedecrease font size | | 

Direcția Națională Anticorupție

MINISTERUL PUBLIC

PARCHETUL

DE PE LÂNGĂ

ÎNALTA CURTE DE CASAȚIE ȘI JUSTIȚIE

 
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


COMUNICAT


În lunile noiembrie și decembrie 2022, în dosarele de corupție instrumentate de D.N.A. au fost condamnați 74 de inculpați prin 43 hotărâri judecătorești definitive, pentru infracțiuni de dare de mită, trafic de influență, fraudarea fondurilor europene.
Printre cei condamnați definitiv se află: un judecător, un primar de municipiu, doi directori din cadrul unei companii naționale, doi importanți oameni de afaceri, doi avocați, un ofițer de poliție, trei lucrători de poliție, patru persoane pentru fraudă de 1.6 milioane euro privind un teren situat într-un municipiu, alți inculpați pentru fraude cu fonduri europene.
Pedepsele dispuse de judecători față de cei 74 de inculpați variază între 10 ani și 8 luni închisoare și 1 an cu amânarea pedepsei.
Detalii se regăsesc pe pagina de Internet, la adresa www.pna.ro , secțiunea „Comunicate – hotărâri definitive de condamnare”.
Având în vedere că, în multe cazuri, între pronunțarea deciziilor, motivarea acestora și transmiterea acestor decizii de către instanțele de judecată, în format electronic, se înregistrează o anumită diferență de timp, D.N.A. a decis publicarea unor informări cu privire la soluțiile de condamnare definitive, la momentul pronunțării acestora, sub formă de comunicate de presă.
În acest fel, D.N.A. răspunde cerinței de informare a opiniei publice asupra întregului proces penal în cazuri de mare corupție, inclusiv asupra finalității dosarelor trimise spre judecare.


BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.