increase font sizedecrease font size | | 

Direcția Națională Anticorupție

MINISTERUL PUBLIC

PARCHETUL

DE PE LÂNGĂ

ÎNALTA CURTE DE CASAȚIE ȘI JUSTIȚIE

 
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


COMUNICAT


Prin sentința penală nr. 174 din 21.10.2021, definitivă prin neapelare la data de 06.11.2021, Tribunalul Bihor admite acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat de Direcția Națională Anticorupție - Serviciul teritorial Oradea cu inculpata S.M. și o condamnă pe aceasta la o pedeapsă de 2 ani și 3 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani și 3 luni și interzicerea, pe o perioadă de 2 ani și 3 luni de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercitarea autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la luare de mită.

Prin sentința penală nr. 175 din 21.10.2021, definitivă prin neapelare la data de 09.11.2021, Tribunalul Bihor admite acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat de Direcția Națională Anticorupție - Serviciul teritorial Oradea cu inculpatul P.F. și îl condamnă pe acesta la o pedeapsă de 2 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani și interzicerea, pe o perioadă de 2 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercitarea autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la luare de mită.

Prin sentința penală nr. 179 din 22.10.2021, definitivă prin neapelare la data de 09.11.2021, Tribunalul Bihor admite acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat de Direcția Națională Anticorupție - Serviciul teritorial Oradea cu inculpatul M.A. și îl condamnă pe acesta la o pedeapsă de 2 ani și 5 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani și 5 luni și interzicerea, pe o perioadă de 2 ani și 5 luni de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercitarea autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la luare de mită în formă continuată.

Prin sentința penală nr. 180 din 22.10.2021, definitivă prin neapelare la data de 09.11.2021, Tribunalul Bihor admite acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat de Direcția Națională Anticorupție - Serviciul teritorial Oradea cu inculpatul R.C.M. și îl condamnă pe acesta la o pedeapsă de 2 ani și 3 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani și 3 luni și interzicerea, pe o perioadă de 2 ani și 3 luni de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercitarea autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la luare de mită.

Pe parcursul termenului de supraveghere, cei patru inculpați vor presta fiecare câte o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 60 de zile, prima în cadrul Primăriei orașului Valea lui Mihai sau în cadrul Primăriei comunei Tarcea, al doilea în cadrul Primăriei comunei Sârbui sau în cadrul Primăriei comunei Sălard, jud. Bihor și ultimii doi în cadrul Mănăstirii Sfintei Cruci din municipiul Oradea sau în secundar în cadrul Bibliotecii Județene „Gheorghe Șincai” Oradea.
Obligă pe cei patru inculpați la plata sumei de 600 lei fiecare, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat.

DEFINITIVĂ

Acordurile de recunoaștere a vinovăției și dosarele aferente au fost înaintate în instanță de către Direcția Națională Anticorupție - Serviciul teritorial Oradea în perioada 22-30 septembrie 2021, vezi comunicatul nr. 1012/VIII/3 din data de 02 decembrie 2021.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 02 decembrie 2021