DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 643 din 23.07.2021, Curtea de Apel Constanța a hotărât următoarele:

Condamnă pe inculpatul MINEA MIHĂIȚĂ, la data faptei administrator al SC Osetra Farm SRL la o pedeapsă de 3 ani și 4 luni închisoare și interzicerea, atât în timpul cât și pe o perioadă de 2 ani de la executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și de a ocupa funcția de administrator în cadrul unei persoane juridice, pentru săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene.

Condamnă pe inculpata SC OSETRA FARM SRL la pedeapsa principală constând în plata unei amenzi penale în cuantum de 20.000 lei și pedeapsa complementară constând în dizolvarea persoanei juridice, pentru săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene.

O copie de pe dispozitiv se comunică judecătorului delegat cu executarea persoanei juridice respective, precum și organului care a autorizat înființarea persoanei juridice, respectiv organului care a înregistrat persoana juridică, urmând a avea loc informarea cu privire la modul de ducere la îndeplinire a măsurii.
Dispune ca la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri inculpata persoană juridică să intre în lichidare.
Obligă inculpații Minea Mihăiță și SC Osetra Farm SRL, în solidar, către Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale la plata sumei de 2.362.572,35 lei, reprezentând despăgubiri civile, daune materiale precum și la plata accesoriilor (majorări și penalități de întârziere calculate potrivit legii fiscale) până la achitarea integrală a debitului.
Obligă inculpatul Minea Mihăiță la plata sumei de 4.000 lei iar pe inculpata SC Osetra Farm SRL la plata sumei de 3.000 lei cu titlu de cheltuielile judiciare avansate de stat.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Serviciul teritorial Constanța la data de 11 octombrie 2017, vezi comunicatul nr. 1044/VIII/3 din data de 08 noiembrie 2017 (comunicatul nr. 11).

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 08 noiembrie 2017