increase font sizedecrease font size | | 

Direcția Națională Anticorupție

MINISTERUL PUBLIC

PARCHETUL

DE PE LÂNGĂ

ÎNALTA CURTE DE CASAȚIE ȘI JUSTIȚIE

 
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 449 din 02.07.2021, Curtea de Apel Brașov a hotărât următoarele:
Condamnă pe inculpata PRIBESCU MIOARA, la data faptei director executiv al Direcției economice din C.N.P.R. S.A. la o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani și interzicerea, pe o perioadă de 3 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunii de instigare la delapidare în formă continuată.

Condamnă pe inculpatul NICOLAE CONSTANTIN OLIMPIU, la data faptei directorul Direcției Regionale de Poștă Brașov la o pedeapsă de 2 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani și interzicerea, pe o perioadă de 2 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunii de delapidare în formă continuată.
În cazul inculpatului Nicolae Constantin Olimpiu, instanța a ținut cont la stabilirea pedepsei, de prevederile articolului privind acordul de recunoaștere a vinovăției, potrivit căruia, în caz de condamnare sau amânare a aplicării pedepsei, limitele de pedeapsă prevăzute de lege în cazul pedepsei închisorii se reduc cu o treime, iar în cazul pedepsei amenzii, cu o pătrime.

Dispune achitarea inculpatului FECIORU MARIUS CONSTANTIN, pentru infracțiunile de constituire a unui grup infracțional organizat și instigare la delapidare în formă continuată, întrucât nu există probe că o persoană a săvârșit infracțiunea.

Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpații Pribescu Mioara și Nicolae Constantin Olimpiu vor presta fiecare, câte o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 60 de zile, prima în cadrul Primăriei municipiului Brașov sau în cadrul Direcției de Servicii Sociale Brașov, iar cel de-al doilea în cadrul Primăriei municipiului Brașov sau în cadrul Primăriei orașului Rupea, județul Brașov, afară de cazul în care, din cauza stării de sănătate nu pot presta această muncă.
Obligă, în solidar, inculpații Constantin Olimpiu Nicolae și Pribescu Mioara să plătească părții civile, Compania Națională „Poșta Română” S.A., suma de 1.128.227 lei reprezentând despăgubiri civile.
Obligă inculpații Constantin Olimpiu Nicolae și Pribescu Mioara să plătească statului suma de câte 3.000 lei fiecare cu titlu de cheltuielile judiciare avansate de stat la fond.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție la data de 17 iunie 2015, vezi comunicatul nr. 1112/VIII/3 din data de 18 iunie 2015.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 18 iunie 2015