DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 323 din 11.05.2021 Curtea de Apel Oradea a hotărât condamnarea inculpatului ȘTIUBE VIOREL, la data faptei administrator al unei societăți comerciale, la o pedeapsă de 9 ani închisoare și interzicerea, atât în timpul cât și pe o perioadă de 5 ani de la executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și de a ocupa o funcție sau de a exercita o profesie ori de a desfășura o activitate de natura celei de care s-a folosit, pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală în formă continuată.
Dispune achitarea inculpatului POPICĂ CONSTANTIN, pentru infracțiunea reținută în sarcina sa, întrucât nu există probe că o persoană a săvârșit infracțiunea, iar față de inculpatul BICĂ NICOLAE instanța a dispus încetarea procesului penal pornit împotriva sa ca urmare a decesului.
Obligă inculpatul Știube Viorel la plata către partea civilă, Agenția Națională de Administrare Fiscală, a sumei de 9.019.680,44 lei la care se adaugă obligațiile fiscale accesorii de la data scadenței și până la data achitării obligațiilor fiscale principale.
Dispune comunicarea către Oficiul Național al Registrului Comerțului, a unei copii a dispozitivului prezentei hotărâri judecătorești, la rămânerea definitivă a acesteia.
Obligă inculpatul Știube Viorel la plata sumei de 3.000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție la data de 07 decembrie 2017, vezi comunicatul nr. 14/VIII/3 din data de 05 ianuarie 2018 (comunicatul nr. 16).

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 05 ianuarie 2018