DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 553/A din 29.04.2021, Curtea de Apel Galați a hotărât următoarele:

Condamnă pe inculpatul MUȘAT CORNEL, la data faptelor administrator al unei societăți comerciale, la o pedeapsă de 3 ani închisoare și interzicerea, atât în timpul cât și pe o perioadă de 4 ani de la executarea pedepsei închisorii, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea a infracțiunilor de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene și omisiunea de a furniza, cu știință, datele cerute potrivit legii, pentru obținerea de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta, ori în numele ei, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept a acestor fonduri, în formă continuată.

Condamnă pe inculpatul MANEA RADU, la data faptei manager de proiect, la o pedeapsă de 2 ani și 6 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 4 ani și interzicerea, pe o perioadă de 3 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la infracțiunea de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene.

Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul Manea Radu va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 100 de zile lucrătoare, în cadrul Școlii Gimnaziale „Aurel Vlaicu” Brăila sau în cadrul Liceului cu program sportiv Brăila, județul Brăila.
Obligă inculpații Mușat Cornel și Manea Radu în solidar cu partea responsabilă civilmente S.C. I.P.S S.R.L. Galați prin lichidator judiciar, să plătească părții civile, Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, suma totală de 692.307,18 lei.
Obligă inculpatul Mușat Cornel la plata sumei de 4.000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat, iar pe inculpatul Manea Radu la plata sumei de 2.000 de lei cu același titlu.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Serviciul teritorial Galați la data de 11 mai 2017, vezi comunicatul nr. 574/VIII/3 din data de 09 iunie 2017 (comunicatul nr. 9).

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 09 iunie 2017