DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 435 din 02.04.2021, Curtea de Apel Galați a hotărât următoarele:

Condamnă pe inculpatul BURICEA ALEXANDRU EDUARD, la data faptei director al Administrației Parcului Natural Balta Mică a Brăilei, la o pedeapsă de 6 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 2 ani și 6 luni, pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

Condamnă pe inculpata BĂUTU NICOLETA, la data faptei administrator al SC Loracom SRL Brăila, la o pedeapsă de 4 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 2 ani și 4 luni, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

Condamnă pe inculpata SC LORACOM SRL Brăila la pedeapsa constând în plata unei amenzi penale în cuantum de 10.500 lei pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

Dispune achitarea inculpaților MOISEI RADU GHEORGHE, ALBU BOGDAN PAUL, BREZUICĂ DANIELA, ANDREI ANCA ELENA, CONSTANTIN MATEI, SC URBAN SERV SRL Brăila și DUȚU GHEORGHE, pentru infracțiunile reținute în sarcina lor, întrucât faptele nu sunt prevăzute de legea penală.

Dispune anularea înscrisurilor întocmite în fals de inculpații Băutu Nicoleta și Buricea Alexandru Eduard și folosite la comiterea infracțiunilor.
Obligă în solidar inculpații Buricea Alexandru Eduard, Băutu Nicoleta și SC Loracom SRL Brăila să plătească părții civile, Regia Națională a Pădurilor Romsilva – Administrația Parcului Natural Balta Mică a Brăilei R.A., suma de 32.998,40 lei, reprezentând suma de bani plătită în mod nejustificat către inculpata SC Loracom SRL Brăila în baza contractului având ca obiect realizarea unui gard împrejmuitor la Cabana Vărsătura.
Lasă nesoluționată acțiunea civilă exercitată de partea civilă Regia Națională a Pădurilor Romsilva – Administrația Parcului Natural Balta Mică a Brăilei R.A. în contradictoriu cu inculpații Moisei Radu Gheorghe, Matei Constantin, Duțu Gheorghe și SC Urban Serv SRL Brăila.
Obligă inculpații Buricea Alexandru Eduard și Băutu Nicoleta la plata sumei de câte 1.500 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat, iar pe inculpata SC Loracom SRL Brăila la plata sumei de 1.050 lei cu același titlu.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Galați la data de 14 aprilie 2016, vezi comunicatul nr. 532/VIII/3 din data de 15 aprilie 2016.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 15 aprilie 2016