DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


COMUNICAT


Prin sentința penală nr. 14 din 23.02.2021, definitivă prin neapelare la data de 19.03.2021, Tribunalul Tulcea admite acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat de Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța cu inculpata S.C. INA CONF TEXTIL S.R.L. și o condamnă pe aceasta la pedeapsa principală constând în plata amenzii în valoare de 24.000 lei și pedeapsa complementară a publicării hotărârii de condamnare, pentru săvârșirea infracțiunilor de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată și fals în declarații în formă continuată.
Obligă inculpata SC Ina Conf Textil SRL Măcin la plata către partea civilă, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (A.J.O.F.M.) Tulcea, a sumei de 254.043,75 lei, reprezentând subvențiile acordate și accesorii.
Obligă inculpata la plata sumei de 2.000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat.

DEFINITIVĂ

Acordul de recunoaștere a vinovăției și dosarul aferent au fost înaintate în instanță de către Direcția Națională Anticorupție - Serviciul Teritorial Constanța la data de 14 septembrie 2020, vezi comunicatul nr. 660/VIII/3 din data de 07 octombrie 2020 (comunicatul nr. 8).

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 07 octombrie 2020