increase font sizedecrease font size | | 

Direcția Națională Anticorupție

MINISTERUL PUBLIC

PARCHETUL

DE PE LÂNGĂ

ÎNALTA CURTE DE CASAȚIE ȘI JUSTIȚIE

 
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 328/A din 12.03.2021, Curtea de Apel București a hotărât următoarele:

Condamnă pe inculpatul ȘTEFAN NICULAE, la data faptelor președinte al Federației Naționale a Sindicatelor din Agricultură, Alimentație, Tutun, Domenii Conexe AGROSTAR, la o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 5 ani, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de influență și instigare la folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene.

Condamnă pe inculpatul DOROBANȚU TUDOR, la data faptei secretar general al Federației Agrostar și manager în cadrul unui proiect finanțat cu fonduri europene, la o pedeapsă de 2 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 4 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene.

Dispune achitarea inculpatei APAN LUCIA pentru săvârșirea infracțiunii reținute în sarcina sa, întrucât fapta nu a fost săvârșită cu vinovăția prevăzută de lege.

Obligă inculpații Ștefan Niculae și Dorobanțu Tudor, în solidar, la plata către partea civilă, Ministerul Fondurilor Europene, a sumei de 63.855 lei, cu titlu de daune materiale.
Confiscă de la inculpatul Ștefan Niculae suma de 20.000 de euro.
Dispune desființarea înscrisurilor falsificate.
Obligă pe inculpatul Ștefan Niculae la plata sumei de 17.500 lei și pe inculpatul Dorobanțu Tudor la plata sumei de 6.500 lei, cu titlul de cheltuieli judiciare avansate de stat.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție la data de 24 octombrie 2017, vezi comunicatul nr. 1044/VIII/3 din data de 08 noiembrie 2017 (comunicatul nr. 17).

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 08 noiembrie 2017