DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 111/A din 11.02.2021, Curtea de Apel București a hotărât condamnarea inculpaților GIURESCU MARIUS GHEORGHE, la data faptei inspector principal de poliție, șeful Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Sectorului 3 București și BARBU STELIAN, la data faptei agent de poliție în cadrul aceleiași formațiuni, la câte o pedeapsă de 5 ani închisoare și interzicerea, atât în timpul cât și pe o perioadă de 4 ani de la executarea pedepsei închisorii, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, de a ocupa o funcție de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public și de a ocupa funcția, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfășura activitatea de care s-a folosit, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită.
Dispune confiscarea de la inculpatul Giurescu Marius Gheorghe a sumei de 700 euro și de la inculpatul Barbu Stelian a sumei de 2.000 euro, la cursul BNR din momentul plății.
Obligă pe fiecare dintre inculpați la plata sumei de câte 5.500 lei, reprezentând cheltuieli judiciare avansate de stat.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Secția de combatere a corupției la data de 08 noiembrie 2016, vezi comunicatul nr. 1368/VIII/3 din data de 14 noiembrie 2016.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 14 noiembrie 2016