increase font sizedecrease font size | | 

Direcția Națională Anticorupție

MINISTERUL PUBLIC

PARCHETUL

DE PE LÂNGĂ

ÎNALTA CURTE DE CASAȚIE ȘI JUSTIȚIE

 
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 241 din 22.02.2021, Curtea de Apel Craiova a hotărât următoarele:

Condamnă pe inculpații GĂLETAN ION și MĂRGULESCU DUMITRU, la câte o pedeapsă de doi ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de patru ani și interzicerea, pe o perioadă de trei ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene.

Condamnă pe inculpații MUȘEAT NICOLAE, la data faptelor viceprimar în cadrul primăriei comunei Pătulele, județului Mehedinți, MIȘEA CORNELIA, la data faptelor secretar în cadrul primăriei comunei Pătulele, județul Mehedinți și DĂESCU TITU, la data faptelor agent agricol în cadrul primăriei com. Pătulele, jud. Mehedinți, la câte o pedeapsă de doi ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de patru ani și interzicerea, pe o perioadă de trei ani de la executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice și de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea a două infracțiuni de complicitate la folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene.

Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpații Găletan Ion și Mărgulescu Dumitru vor presta fiecare câte o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 90 de zile, în cadrul Primăriei Pătulele.
Obligă inculpatul Găletan Ion, în solidar cu inculpații Dăescu Titu, Mișea Cornelia și Mușeat Nicolae, la plata către partea civilă, Agenția de plăți și Intervenții pentru Agricultură – Centrul Județean Mehedinți, a sumei de 43.221,22 lei, plus dobânzi și penalități calculate până la data plății efective.
Obligă inculpatul Mărgulescu Dumitru, în solidar cu inculpații Dăescu Titu, Mișea Cornelia și Mușeat Nicolae, la plata către partea civilă, Agenția de plăți și Intervenții pentru Agricultură – Centrul Județean Mehedinți, a sumei de la plata sumei de 77.613,22 lei, plus dobânzi și penalități calculate până la data plății efective.
Constată că, în cursul cercetării judecătorești, în vederea reparării prejudiciilor cauzate, inculpatul Găletan Ion a achitat suma totală de 22.700 lei, iar inculpatul Mărgulescu Dumitru suma totală de 21.900 lei.
Dispune anularea înscrisurilor falsificate.
Obligă inculpații Găletan Ion, Mărgulescu Dumitru, Dăescu Titu, Mișea Cornelia și Mușeat Nicolae la plata sumei de 2.000 lei fiecare cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.
Obligă inculpații Găletan Ion și Mărgulescu Dumitru la plata sumei de 400 lei fiecare, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat în apel.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Craiova la data de 01 martie 2018, vezi comunicatul nr. 292/VIII/3 din data de 04 aprilie 2018 (comunicatul nr. 4).

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 04 aprilie 2018