DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 1435 din 14.12.2020, Curtea de Apel Cluj a hotărât condamnarea inculpatului ANTON FLORIN VICTOR, la o pedeapsă de un an și 2 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani și interzicerea, pe o perioadă de un an de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și de a mai exercita profesia de diriginte de șantier, pentru săvârșirea infracțiunilor de complicitate la infracțiunea de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, săvârșită în forma tentativei și fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată.
Dispune încetarea procesului penal pornit împotriva inculpatului ANDREICA ZAMFIR, pentru infracțiunile reținute în sarcina sa, întrucât a intervenit decesul acestuia.
Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 80 de zile, la Primăria Baia Mare – Serviciul Public Ambient Urban sau la Primăria Baia Mare – Direcția Politiei Locale.
Respinge acțiunea civilă formulată de partea civilă Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale - Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale.
Dispune desființarea totală a înscrisurilor false.
Obligă inculpatul la plata sumei de 3.300 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.

DEFINITIVĂ

Inculpatul a fost trimis în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Cluj - Biroul Teritorial Baia Mare la data de 17 mai 2018, vezi comunicatul nr. 484/VIII/3 din data de 08 iunie 2018 (comunicatul nr. 6).

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 08 iunie 2018