increase font sizedecrease font size | | 

Direcția Națională Anticorupție

MINISTERUL PUBLIC

PARCHETUL

DE PE LÂNGĂ

ÎNALTA CURTE DE CASAȚIE ȘI JUSTIȚIE

 
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 380 din 17.12.2020, Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât condamnarea inculpatei GLIGA LUMINIȚA LAURA, la data faptei director general al Societății Feroviare de Turism (S.F.T.) – C.F.R. S.A. la o pedeapsă de 4 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 8 ani și interzicerea, pe o perioadă de 2 ani de la executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și de a ocupa o funcție sau de a exercita o profesie ori de a desfășura o activitate de natura celei de care s-a folosit, pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut un folos necuvenit pentru sine sau pentru altul.
Dispune încetarea procesului penal pornit împotriva inculpatului Udor Cosmin Aurelian, pentru infracțiunea reținută în sarcina sa, ca urmare a intervenirii prescripției răspunderii penale.
Dispune achitarea inculpatului Dumitrache Bogdan pentru infracțiunea reținută în sarcina sa, întrucât fapta nu a fost săvârșită cu vinovăția prevăzută de lege.
Obligă pe inculpata Gliga Luminița Laura la plata sumei de 7.015.408,25 lei către partea civilă, Societatea Feroviară de Turism - CFR SA.
Obligă pe inculpatul Udor Cosmin Aurelian la plata către partea civilă, Societatea Feroviară de Turism - CFR SA, a sumei de 34.752 lei și constată că inculpatul Udor Cosmin Aurelian a consemnat la dispoziția părții civile suma respectivă.
Obligă pe inculpatul Udor Cosmin Aurelian la plata sumei de 2.500 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat, iar pe inculpata Gliga Luminița Laura la plata sumei de 3.000 lei cu același titlu.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție la data de 27 martie 2017, vezi comunicatul nr. 324/VIII/3 din data de 03 aprilie 2017.Actualizare (19.01.2022):

În urma admiterii recursului în casație prin care s-a dispus desființarea în parte, doar în ceea ce privește pe inculpata Gliga Luminița Laura, a deciziei penale nr. 380/A din data de 17 decembrie 2020, pronunțată de Înalta Curte de Casație și Justiție – Secția Penală, prin decizia penală nr. 579 din 21.12.2021, Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât achitarea inculpatei GLIGA LUMINIȚA LAURA pentru săvârșirea infracțiunii reținute în sarcina sa, întrucât fapta nu este prevăzută de legea penală.
Dispune anularea formelor de executare emise în baza deciziei penale recurate.

DEFINITIVĂ

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 03 aprilie 2017