DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


COMUNICAT


Prin sentința penală nr. 1363 din 16.11.2020, definitivă prin neapelare la data de 15.12.2020, Tribunalul București admite acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat de Direcția Națională Anticorupție - Secția de combatere a corupției cu inculpatul J.A. și îl condamnă pe acesta la o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 4 ani și interzicerea, pe o perioadă de 3 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, de a deține, purta și folosi orice categorie de arme și de a ocupa o funcție de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență.
Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 60 de zile, în cadrul Direcției de Administrare a Domeniului Public din cadrul Primăriei Sectorului 6 (Servicii - utilități publice și administrarea domeniului public si privat) și/sau unitățile de învățământ de pe raza Sectorului 6 din Municipiului București.
Confiscă de la inculpat suma de 30.000 euro, dobândită prin săvârșirea faptei prevăzută de legea penală.
Obligă inculpatul la plata sumei de 2.000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat.

DEFINITIVĂ

Acordul de recunoaștere a vinovăției și dosarul aferent au fost înaintate în instanță de către Direcția Națională Anticorupție - Secția de combatere a corupției la data de 30 septembrie 2020, vezi comunicat nr. 648/VIII/3 din data de 02 octombrie 2020.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 02 octombrie 2020