DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 732 din 03.12.2020, Curtea de Apel Alba a hotărât următoarele:
Condamnă pe inculpatul VLAIC PETRICĂ DAN, la data faptelor administrator judiciar al unei societăți comerciale la o pedeapsă de 3 ani și 7 luni închisoare și interzicerea, atât în timpul cât și pe o perioadă de 3 ani de la executarea pedepsei închisorii, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, de a exercita profesia de practician în insolvență și de a ocupa o funcție de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public, pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită și spălare de bani în formă continuată.
Condamnă pe inculpata SC SJ INTER TRADING SRL la pedeapsa principală constând în plata amenzii în valoare de 36.000 lei, reprezentând 180 de zile amendă și pedeapsa complementară a suspendării activității pe o durată de 6 luni, pentru săvârșirea a infracțiunii de complicitate la spălare de bani în formă continuată.
Dispune achitarea inculpatei V.B.S. pentru infracțiunile reținute în sarcina sa, întrucât faptele nu au fost săvârșite cu vinovăția prevăzută de lege.
În cazul inculpatului Vlaic Petrică Dan, instanța a ținut cont la stabilirea pedepsei, de prevederile articolului privind acordul de recunoaștere a vinovăției, potrivit căruia, în caz de condamnare sau amânare a aplicării pedepsei, limitele de pedeapsă prevăzute de lege în cazul pedepsei închisorii se reduc cu o treime, iar în cazul pedepsei amenzii, cu o pătrime.
Dispune confiscarea de la inculpatul Vlaic Petrică Dan a sumei de 20.000 lei.
Dispune confiscarea de la inculpata SC SJ INTER TRADING SRL a sumelor de 39.746,86 lei și 32.986,8 lei.
Dispune restituirea către denunțătorul S.M. a sumei de 5.000 lei.
Obligă pe inculpatul Vlaic Petrică Dan la plata sumei de 1.800 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat, iar pe inculpata SC SJ INTER TRADING SRL la plata sumei de 1.450 lei, cu același titlu.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Alba - Iulia la data de 22 noiembrie 2019, vezi comunicatul nr. 922/VIII/3 din data de 25 noiembrie 2019.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 25 noiembrie 2019