increase font sizedecrease font size | 

Direcția Națională Anticorupție

MINISTERUL PUBLIC

PARCHETUL

DE PE LÂNGĂ

ÎNALTA CURTE DE CASAȚIE ȘI JUSTIȚIE

 
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


SINTEZĂ CONDAMNĂRI NOIEMBRIE


În luna noiembrie 2020, în dosarele de corupție instrumentate de D.N.A. au fost condamnați 66 de inculpați prin 35 de hotărâri judecătorești definitive, iar între cei condamnați definitiv figurează persoane care, la data faptelor, aveau următoarele funcții:
un președinte și un secretar general al Camerei de Comerț și Industrie a României, 4 ofițeri de poliție, un primar de oraș, 4 primari de comună, un avocat, doi manageri de spital, un profesor universitar facultate de medicină și un administrator club de fotbal.

Pedepsele dispuse de judecători față de cei 66 de inculpați variază între 9 ani și 6 luni închisoare și 1 an si 6 luni cu amânarea aplicării pedepsei.
Detalii se regăsesc pe pagina de Internet, la adresa www.pna.ro , secțiunea „Comunicate – hotărâri definitive de condamnare”.

Având în vedere că, în multe cazuri, între pronunțarea deciziilor, motivarea acestora și transmiterea acestor decizii de către instanțele de judecată, în format electronic, se înregistrează o anumită diferență de timp, D.N.A. a decis publicarea unor informări cu privire la soluțiile de condamnare definitive, la momentul pronunțării acestora, sub formă de comunicate de presă.
În acest fel, D.N.A. răspunde cerinței de informare a opiniei publice asupra întregului proces penal în cazuri de mare corupție, inclusiv asupra finalității dosarelor trimise spre judecare.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.