DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


COMUNICAT


În urma admiterii contestației în anulare prin care s-a dispus rejudecarea apelului, prin decizia penală nr. 1351/A din 26.11.2020, Curtea de Apel București a hotărât următoarele:
Condamnă pe inculpatul IORDAN RĂZVAN-MIHAI, la data faptelor director al Direcției Inspecție din cadrul Primăriei Sectorului 1 București la o pedeapsă de 6 ani și 6 luni închisoare și interzicerea, atât în timpul cât și pe o perioadă de 5 ani de la executarea pedepsei închisorii, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea a două infracțiuni de luare de mită.
Condamnă pe inculpatul TOMA DAN, la data faptei șef birou, ulterior director executiv adjunct în cadrul Direcției Inspecție din cadrul Primăriei Sectorului 1 București la o pedeapsă de 5 ani închisoare și interzicerea, atât în timpul cât și pe o perioadă de 5 ani de la executarea pedepsei închisorii, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și de a ocupa o funcție în cadrul unei autorități publice, a unei instituții publice sau a altei persoane juridice care administrează sau exploatează bunurile proprietate publică, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită.
Dispune confiscarea de la inculpatul Iordan Mihai Răzvan a sumei de 32.000 euro și de la inculpatul Toma Dan a sumei 20.000 euro.
Obligă pe fiecare dintre inculpați la plata sumei de 5.000 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Serviciul teritorial Ploiești la data de 23 noiembrie 2015, vezi comunicatul nr. 1876/VIII/3 din 27 noiembrie 2015.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate-hotărâri de condamnare din 19 decembrie 2018