DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 1055 din 19.11.2020, Curtea de Apel Bacău a hotărât următoarele:
Condamnă pe inculpatul HANDARIC VALENTIN la o pedeapsă de 2 ani și 6 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani și interzicerea, pe o perioadă de un an de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, de a alege și de a ocupa funcția, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfășura activitatea de care s-a folosit, pentru săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, incorecte ori incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene.
Condamnă pe inculpatul MĂSTĂCĂNEANU VIOREL la o pedeapsă de 2 ani, 2 luni și 20 de zile închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani și 6 luni și interzicerea, pe o perioadă de un an de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, de a alege și de a ocupa funcția, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfășura activitatea de care s-a folosit, pentru săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, incorecte ori incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene.
Condamnă pe inculpatul NEGURĂ MIHAI la o pedeapsă de 2 ani și 2 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani și 6 luni și interzicerea, pe o perioadă de un an de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, de a alege și de a ocupa funcția, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfășura activitatea de care s-a folosit, pentru săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, incorecte ori incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene.
Pe parcursul termenului de supraveghere cei trei inculpați vor presta fiecare câte o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 60 de zile, în cadrul Primăriei Municipiului Piatra Neamț sau în cadrul D.G.A.S.P.C. Neamț.
Obligă pe inculpatul Negură Mihai, în solidar cu S.C. N S.R.L., să achite părții civile, Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale București, suma de 855.607,5 lei, la care se adaugă accesoriile fiscale, calculate conform O.G. nr. 79/2003, începând cu data de 20.12 2010 și până la achitarea integrală a debitului.
Obligă pe inculpatul Măstăcăneanu Viorel să achite părții civile, Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale București, suma de 100.782,52 lei, la care se adaugă accesoriile fiscale, calculate conform O.G. nr. 79/2003, începând cu data de 20.12 2010 și până la achitarea integrală a debitului.
Obligă pe inculpatul Handaric Valentin, în solidar cu S.C. N S S.A., să achite părții civile, Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale București, accesoriile fiscale aferente sumei de 855.607,5 lei, calculate conform O.G. nr. 79/2003, începând cu data de 20.12 2010.
Obligă pe fiecare dintre cei trei inculpați la plata sumei de 1.500 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Bacău la data de 20 decembrie 2016, vezi comunicatul nr. 20/VIII/3 din data de 11 ianuarie 2017 (comunicatul nr. 12).

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 11 ianuarie 2017