DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 462 din 17.11.2020, Curtea de Apel Târgu Mureș a hotărât condamnarea inculpatei SANDU NICOLETA MONICA, manager general la Spitalul Municipal „Dr. Gheorghe Marinescu” din Târnăveni la o pedeapsă de 2 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 4 ani și interzicerea, pe o perioadă de 3 ani de la executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și de a ocupa o funcție sau de a exercita o profesie ori de a desfășura o activitate de natura celei de care s-a folosit, pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit în formă continuată.
Dispune încetarea procesului penal pornit împotriva inculpatei MOLDOVAN ANNA, pentru infracțiunea reținută în sarcina sa, întrucât există o cauză de nepedepsire prevăzută de lege.
Aplică inculpatei MOLDOVAN ANNA sancțiunea administrativă a amenzii în cuantum de 1.000 lei.
Constată că prin ordinul de plată nr. 1 s-a achitat către Spitalul Municipal Dr. Gh. Marinescu suma de 71.951 lei.
Obligă inculpata Sandu Nicoleta Monica la plata sumei de 3.300 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.

DEFINITIVĂ

Inculpatele au fost trimise în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Serviciul teritorial Târgu Mureș la data de 16 ianuarie 2015, vezi comunicatul nr. 98/VIII/3 din data de 19 ianuarie 2015.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 19 ianuarie 2015