DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 1364 din 05.11.2020, Curtea de Apel Craiova a hotărât următoarele:
Condamnă pe inculpatul MITITELU ADRIAN MARIN, la data faptei administrator și director general unic al SC Fotbal Club U Craiova SA la o pedeapsă de 3 ani închisoare și interzicerea, atât în timpul cât și pe o perioadă de 3 ani de la executarea pedepsei închisorii, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală.
Condamnă pe inculpatul PREOTEASA GIGEL, la data faptei secretar al SC Fotbal Club U Craiova SA la o pedeapsă de 2 ani și 6 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani și interzicerea, pe o perioadă de 2 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală.
Interzice celor doi inculpați dreptul de a fi fondator, administrator, director sau reprezentant legal la societățile reglementate de Legea nr. 31/1990, republicată, cu modificările și completările ulterioare și în baza art. 13 din Legea 241/2005 comunică Oficiului Național al Registrului Comerțului o copie a dispozitivului hotărârii judecătorești definitive.
Pe parcursul termenului de supraveghere inculpatul Preoteasa Gigel va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare, în cadrul instituțiilor stabilite de Primăria Municipiului Craiova.
Respinge ca nefondată acțiunea civilă formulată de partea civilă, Agenția Națională de Administrare Fiscală – Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Craiova, față de inculpații Mititelu Adrian Marian, Preoteasa Gigel și față de partea responsabilă civilmente SC Fotbal Club Universitatea Craiova.
Lasă nesoluționată acțiunea civilă formulată de partea civilă Fotbal Club FCSB S.A. față de inculpații Mititelu Adrian Marian și Preoteasa Gigel.
Obligă pe fiecare dintre inculpați la plata sumei de 2.300 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Craiova la data de 22 iulie 2016, vezi comunicatul nr. 1054/VIII/3 din data de 25 iulie 2016.



Actualizare (12.09.2023):

Prin sentința penală nr. 331 din 10.07.2023 definitivă prin neapelare la data de 01.08.2023 Tribunalul Dolj a admis cererea de revizuire formulată de MITITELU ADRIAN MARIN și a dispus încetarea procesului penal pornit împotriva inculpaților MITITELU ADRIAN MARIN și PREOTEASA GIGEL, pentru infracțiunile reținute în sarcina sa, ca urmare a intervenirii prescripției răspunderii penale.

DEFINITIVĂ

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 25 iulie 2016