DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 484 din 05.11.2019, Curtea de Apel Tîrgu Mureș a hotărât următoarele:
1. Condamnă pe inculpatul KEDVES EMERIC, la data faptelor director al Administrației Județene a Finanțelor Publice Harghita la o pedeapsă de 3 ani și 4 luni închisoare și interzicerea, atât în timpul cât și pe o perioadă de 2 ani de la executarea pedepsei închisorii, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și de a ocupa funcția, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfășura activitatea de care s-a folosit, pentru săvârșirea infracțiunilor de cumpărare de influență și abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.
2. Condamnă pe inculpatul CÂRCU DAN MUGUR, la o pedeapsă de 2 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani și interzicerea, pe o perioadă de 2 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență.
Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul Cârcu Dan Mugur va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 80 de zile lucrătoare, în cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecție Socială Sector 6 București sau a Agenției Municipale pentru Ocuparea Forței de Muncă București.
Confiscă de la inculpatul Cârcu Dan Mugur suma de 1.000 de lei.
Obligă inculpatul Kedves Emeric la plata către partea civilă, A.N.A.F. – D.G.R.F.P. Brașov – A.J.F.P. Covasna, a sumei de 431.830,48 lei cu titlu de despăgubiri, precum și la plata obligațiilor accesorii calculate de la data de 26.03.2009, când obligația a devenit scadentă, până la data executării integrale a plății.
Obligă inculpații Kedves Emeric și Cârcu Dan Mugur să plătească suma de 2.000 lei, respectiv 1.000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Tîrgu Mureș la data de 07 martie 2017, vezi comunicatul nr. 258/VIII/3 din data de 16 martie 2017.


BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 16 martie 2017