increase font sizedecrease font size | | 

Direcția Națională Anticorupție

MINISTERUL PUBLIC

PARCHETUL

DE PE LÂNGĂ

ÎNALTA CURTE DE CASAȚIE ȘI JUSTIȚIE

 
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


COMUNICAT


Prin sentința penală nr. 249 din 14.09.2020, definitivă prin neapelare la data de 05.10.2020, Tribunalul Bacău admite acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat de Direcția Națională Anticorupție - Serviciul teritorial Bacău cu inculpata SC BROWN CORNER SRL și o condamnă pe aceasta la pedeapsa principală constând în plata unei amenzi penale în cuantum de 13.500 lei amendă penală și pedeapsa complementară constând în afișarea hotărârii de condamnare în extras la sediul inculpatei pentru o perioadă de 2 luni, pentru săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene.
Lasă nesoluționată acțiunea civilă.
Obligă inculpata la plata sumei de 200 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat.


Prin sentința penală nr. 259 din 24.09.2020, definitivă prin neapelare la data de 20.10.2020, Tribunalul Bacău admite acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat de Direcția Națională Anticorupție - Serviciul teritorial Bacău cu inculpata D.C.A. și o condamnă pe aceasta la o pedeapsă de un an și 4 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani și interzicerea, pe o perioadă de un an și 4 luni de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și de a ocupa funcția, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfășura activitatea de care s-a folosit, pentru săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene.
Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpata va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 60 de zile, în cadrul Primăriei Municipiului Onești, jud. Bacău sau în cadrul Primăriei Comunei Cașin, județul Bacău.
Obligă inculpata la plata sumei de 400 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat.

DEFINITIVĂ

Acordurile de recunoaștere a vinovăției și dosarele aferente au fost înaintate în instanță de către Direcția Națională Anticorupție - Serviciul teritorial Bacău la data de 17 august 2020, vezi comunicat nr. 534/VIII/3 din data de 07 septembrie 2020 (comunicatul nr. 4).BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 07 septembrie 2020