DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 1067 din 29.09.2020, Curtea de Apel Craiova a hotărât condamnarea inculpatei GIURGIU GIANINA OANA la o pedeapsă de 2 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani și interzicerea, pe o perioadă de 2 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată.
În cazul acestei inculpate, instanța a ținut cont la stabilirea pedepsei, de prevederile articolului privind acordul de recunoaștere a vinovăției, potrivit căruia, în caz de condamnare sau amânare a aplicării pedepsei, limitele de pedeapsă prevăzute de lege în cazul pedepsei închisorii se reduc cu o treime, iar în cazul pedepsei amenzii, cu o pătrime.
Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpata va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare, în cadrul Direcției de Sănătate Publică Timiș sau în cadrul Școlii gimnaziale nr. 30 Timișoara.
Dispune desființarea înscrisurilor falsificate, pe baza cărora inculpata a obținut pe nedrept fonduri europene și naționale.
Constată recuperat prejudiciul principal, în valoare de 177.780 lei, conform ordinului de transfer interbancar din data de 15.04.2019 și obligă inculpata la plata către partea civilă Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale – Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a dobânzii legale aferente prejudiciului de 177.780 lei calculată de la data decontării tranșelor de plată și până la data achitării integrale a prejudiciului, respectiv 15.04.2019.
Obligă inculpata la plata sumei de 2.500 lei cu titlul de cheltuieli judiciare avansate de stat.

DEFINITIVĂ

Inculpata a fost trimisă în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție la data de 14 mai 2018, vezi comunicatul nr. 484/VIII/3 din data de 08 iunie 2018 (comunicatul nr. 12).


BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 08 iunie 2018