DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ
26 iunie 2013
Nr. 609/VIII/3

COMUNICAT


Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Piteşti au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor:

MILOŞIOIU ION, preşedinte al Tribunalului Dâmboviţa, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de trafic de influenţă,

EFTIMIE VIŞAN şi DOICAN GHEORGHE, ambii în stare de arest preventiv, în sarcina cărora s-a reţinut infracţiunea de cumpărare de influenţă,

BANU GEORGE, în stare de arest preventiv, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de trafic de influenţă,

ANGHEL (fost EFTIMIE) ROBERT, aflat în executarea unei pedepse privative de libertate, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de cumpărare de influenţă.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:
La data de 2 noiembrie 2010, inculpatul Miloşioiu Ion, judecător, preşedinte al Tribunalului Dâmboviţa, lăsând să se creadă că are influenţă asupra unui alt judecător din cadrul aceleiaşi instanţe, a pretins, în mod injust, de la inculpaţii Anghel Robert şi Eftimie Vişan (fraţi), suma de 6.000 de euro.
Miloşioiu Ion a pretins această sumă de bani prin intermediul inculpatului Banu Gheorghe pentru a interveni pe lângă un judecător care judeca dosarul penal privind pe Anghel Robert, judecat în stare de arest preventiv pentru infracţiunea de înşelăciune, şi pentru a-l determina să dispună punerea în libertate a acestuia şi, în final, să dispună condamnarea cu suspendarea executării pedepsei.
La data de 7 noiembrie 2010, inculpatul Miloşioiu Ion a primit de la inculpaţii Eftimie Vişan şi Anghel Robert (acesta din urmă în mod indirect, prin fratele său), prin intermediul inculpaţilor Banu George şi Doican Gheorghe, suma de 12.500 lei, echivalentul sumei de 3.000 euro, ca parte a sumei totale pretinse.

În vederea confiscării, procurorii au instituit sechestru asigurător asupra unor bunuri imobile deţinute de inculpatul Doican Gheorghe şi asupra unor sume de bani aparţinând inculpaţilor Banu George şi Eftimie Vişan.

La data de 29 mai 2013, Curtea de Apel Piteşti a dispus arestarea preventivă pentru 29 de zile a inculpaţilor Banu George, Eftimie Vișan și Doican Gheorghe (comunicatul nr. 481/VIII/3 din 28 mai 2013).

La data de 3 iunie 2013, Secția pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a respins cererea formulată de procurori, privind reţinerea şi arestarea preventivă a inculpatului Miloşioiu Ion (comunicatul nr. 493/VIII/3 din 5 iunie 2013).

La instrumentarea acestui dosar, procurorii au colaborat cu ofiţeri din cadrul M.A.I. – Direcţia Generală de Informaţii şi Protecţie Internă.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Curtea de Apel Piteşti.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.


BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Alte legături de la această informație

comunicate-hotărâri de condamnare din 08 mai 2015