DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 912/2018 din 29.06.2018, Curtea de Apel Bacău a hotărât următoarele:
Condamnă pe inculpatul GHEORGHE ȘTEFAN, la data faptelor primar al municipiului Piatra-Neamț, la o pedeapsă de 3 ani și 3 luni închisoare și interzicerea pe perioada executării pedepsei a dreptului de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice pentru săvârșirea infracțiunilor de: efectuare de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția pe care o îndeplinește o persoană, în scopul obținerii de bani, bunuri sau foloase necuvenite, folosirea influenței sau a autorității de către o persoană care deține o funcție de conducere într-un partid, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bunuri sau foloase necuvenite și spălare de bani.
Condamnă S.C. Best GSG SRL Piatra Neamț și S.C. Giga Star SRL Piatra Neamț la pedeapsa amenzii penale în cuantum de 30.000 lei pentru săvârșirea infracțiunii complicitate la spălarea banilor. Aplică inculpatelor pedeapsa complementară a interzicerii de a participa la procedurile de achiziție publică pe durata a 2 ani.
Condamnă S.C. Sonic Media SRL Piatra Neamț la pedeapsa amenzii penale în cuantum de 24.000 lei pentru săvârșirea infracțiunii complicitate la spălarea banilor. Aplică inculpatei pedeapsa complementară a interzicerii de a participa la procedurile de achiziție publică pe durata a 2 ani.
Condamnă S.C. Euromedia SRL Piatra Neamț la pedeapsa amenzii penale în cuantum de 20.000 lei pentru săvârșirea infracțiunii complicitate la spălarea banilor. Aplică inculpatei pedeapsa complementară a interzicerii de a participa la procedurile de achiziție publică pe durata a 2 ani.

Dispune confiscarea de la inculpatul Ștefan Gheorghe, în folosul statului, a sumei de 3.031.365 lei, reprezentând sumele dobândite prin săvârșirea infracțiunii de efectuare de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția.
Obligă pe inculpatul Ștefan Gheorghe să plătească statului suma de 6.000 lei cheltuieli judiciare.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție la data de 22 decembrie 2014, vezi comunicat 1850/VIII/3 din 23 decembrie 2014.



BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 23 decembrie 2014